cpt. Cook
 

Dušená rýže

Dušené ovesné vločky

Kořeněná rajčatová rýže

Kroupy vařené

Krupky dušené

Ochucená rýže

Ovesné vločky zapečené s rajčaty

Polenta

Rýže dušená I.

Rýže dušená II.

Rýže dušená III.

Rýže dušená v troubě nebo v remosce

Turecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rýže po turecku (pilaf)

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  10 dkg rýže, 3 dkg másla, 8 dkg rajčat (brutto váha), sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rýže se několikrát propláchne studenou vodou a nechá okapat na sítě nebo v cedníku. Do kastrolu se vloží máslo a sítem protlačená dužina z čerstvých, jader zbavených rajčat. V okamžiku, kdy má máslo zlatovou barvu, přidá se okapaná rýže a vše se míchá (osmažuje) asi 8 minut. Potom se přidá dvojnásobné množství vody než rýže, sůl a nechá se přikryté mírně dusit tak dlouho, až rýže absorbuje všechnu vodu. Pak se kastrol s rýží stáhne z plotny, poklička se sejme a setřou se z ní (z vnitřní strany) kapičky usazené páry. To se opakuje několikrát, až je rýže vysušená (pára se přestane usazovat na poklici) a je připravená k podávání. Pilaf je vhodná příloha k různým pokrmům 'na roštu' nebo k pečením.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3889x    verze pro tisk

Rýže s celerem a sýrem

Rýže se sýrem a žampióny

Rýže se zeleninou a sýrem

Rýže vařená

Rýže vařená v kokosovém mléce s kurkumou

Rýže zapečená s cibulí a sýrem

Rýžové krokety I