cpt. Cook
 

Dušená rýže

Dušené ovesné vločky

Kořeněná rajčatová rýže

Kroupy vařené

Krupky dušené

Ochucená rýže

Ovesné vločky zapečené s rajčaty

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polenta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg kukuřičné mouky, 7.15 dl vody, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Osolenou vodu přivedeme k varu a postupně do ní opatrně vmícháme mouku, aby nedělala hrudky. Stáhneme plamen a za stálého míchání vařečkou hustou hmotu povaříme asi 20 minut. Ke konci by se měla odlepovat od stěn hrnce. Podáváme buď hned jako kaši, nebo rozložíme na dřevěné prkénko, vyhladíme povrch a necháme ztuhnout, před podáváním nařežeme na čtverce či obdélníky.

www.tacos.cz Kaši lze dochucovat nejrůznějším způsobem (nasekané čerstvé bylinky, gorgonzola dolce, strouhaná mozzarella nebo parmazán, sušená rajčata, olivy, chilli paprička) a v tom případě podávat ne jako přílohu, ale jako samostatný pokrm.

vloženo 12.05.2014    zobrazeno 1726x    verze pro tisk

Rýže dušená I.

Rýže dušená II.

Rýže dušená III.

Rýže dušená v troubě nebo v remosce

Rýže po turecku (pilaf)

Rýže s celerem a sýrem

Rýže se sýrem a žampióny

Rýže se zeleninou a sýrem

Rýže vařená

Rýže vařená v kokosovém mléce s kurkumou

Rýže zapečená s cibulí a sýrem

Rýžové krokety I