4 porce:  1
/2   rybí hlava a ostatní zbylé části ryby, 1
/2  mrkev, 1
/2  petržel, 1/4  celeru (nebo řapíkatý celer), 1
/2  cibule, 8 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 3  bobkové listy, 1.2 l vody, sůl, 
zavářka: 20 dkg mražených nebo sterilovaných kukuřičných zrn, 15 dkg másla, 1/2 dl smetany, 1/2 dl bílého vína, jíška, bílý pepř, muškátový oříšek
 
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybí části omyjeme a společně s omytou, velmi nahrubo nakrájenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a s kořením zvolna vaříme. Během varu sbíráme na povrchu vzniklou pěnu. Po 45 až 60 minutách scedíme přes jemné síto. Pokud má ryba vnitřnosti, vaříme je zvlášť v osolené vodě a do polévky je přidáváme až na úplný konec. Kukuřici osmahneme na másle a zalijeme scezeným vývarem, přivedeme k varu, přidáme zeleninu z vývaru pokrájenou na menší kousky, obrané maso z ryby, zjemníme smetanou, bílým vínem, dochutíme solí, bílým pepřem, muškátovým oříškem a zahustíme instantní jíškou.
www.tacos.cz  Tato polévka náleží do skupiny jemných bešamelových polévek. Navíc její navinulá chuť a smetanová konzistence pohladí vaše chuťové buňky a připraví je k dalšímu rybímu chodu.