cpt. Cook
 

Polévka z podmáslí

Polévka z pražené krupice

Polévka z pražené krupice

Polévka z uzeného masa, mléka a vajec

Polévka z vaječné jíšky

Polévka ze smetany

Polévka ze syrovátky nebo z podmáslí

Pravá jihočeská kulajda

Rajčatová s ovesnými vločkami

Rajčatová s těstovinami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rybí krém s kukuřicí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  rybí hlava a ostatní zbylé části ryby, 1/2  mrkev, 1/2  petržel, 1/4  celeru (nebo řapíkatý celer), 1/2  cibule, 8 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 3  bobkové listy, 1.2 l vody, sůl,

zavářka: 20 dkg mražených nebo sterilovaných kukuřičných zrn, 15 dkg másla, 1/2 dl smetany, 1/2 dl bílého vína, jíška, bílý pepř, muškátový oříšek

zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybí části omyjeme a společně s omytou, velmi nahrubo nakrájenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a s kořením zvolna vaříme. Během varu sbíráme na povrchu vzniklou pěnu. Po 45 až 60 minutách scedíme přes jemné síto. Pokud má ryba vnitřnosti, vaříme je zvlášť v osolené vodě a do polévky je přidáváme až na úplný konec. Kukuřici osmahneme na másle a zalijeme scezeným vývarem, přivedeme k varu, přidáme zeleninu z vývaru pokrájenou na menší kousky, obrané maso z ryby, zjemníme smetanou, bílým vínem, dochutíme solí, bílým pepřem, muškátovým oříškem a zahustíme instantní jíškou.

www.tacos.cz Tato polévka náleží do skupiny jemných bešamelových polévek. Navíc její navinulá chuť a smetanová konzistence pohladí vaše chuťové buňky a připraví je k dalšímu rybímu chodu.

vloženo 25.01.2008    zobrazeno 1826x    verze pro tisk

Rybí polévka

Rybí polévka s kapřími knedlíčky a mlíčím

Rychlá polévka

Rychlá rýžová s hráškem

Rýžová polévka

Řeřichová polévka
(Potage au cresson)

Selská pivní polévka

Silvestrovská polévka

Slovácká syrnica