Rybí krém s kukuřicí - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 rybí hlava a ostatní zbylé části ryby, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru (nebo řapíkatý celer), 1 cibule, 8 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 1.2 l vody, sůl,
zavářka: 20 dkg mražených nebo sterilovaných kukuřičných zrn, 5 dkg másla, 1 dl smetany, 1 dl bílého vína, jíška, bílý pepř, muškátový oříšek
Rybí části omyjeme a společně s omytou, velmi nahrubo nakrájenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a s kořením zvolna vaříme. Během varu sbíráme na povrchu vzniklou pěnu. Po 45 až 60 minutách scedíme přes jemné síto. Pokud má ryba vnitřnosti, vaříme je zvlášť v osolené vodě a do polévky je přidáváme až na úplný konec. Kukuřici osmahneme na másle a zalijeme scezeným vývarem, přivedeme k varu, přidáme zeleninu z vývaru pokrájenou na menší kousky, obrané maso z ryby, zjemníme smetanou, bílým vínem, dochutíme solí, bílým pepřem, muškátovým oříškem a zahustíme instantní jíškou.
Tato polévka náleží do skupiny jemných bešamelových polévek. Navíc její navinulá chuť a smetanová konzistence pohladí vaše chuťové buňky a připraví je k dalšímu rybímu chodu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka