cpt. Cook
 

Pohlreichova kulajda

Polévka brynzová (slovenský Čír)

Polévka houbová

Polévka kmínová (praženka)

Polévka kroupová

Polévka krupicová dietní

Polévka ovesná rychlá

Polévka rybí štědrovečerní

Polévka ryzcová

Polévka s battuto po římsku
(Minestra col battuto alla romana)

Polévka s nočky
(Zuppa di gnocchetti)

Polévka smetanová rychlá

Polévka vajíčková rychlá

Polévka vinná

Polévka z čerstvých hub

Polévka z flíčků

Polévka z jedlých kaštanů
(Soupe aux marrons)

Polévka z kyselého mléka s houbami

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z lišek

Soupe aux girolles

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  60 dkg čerstvých lišek, 1/2  cibule, 15 stroužků česneku, 10 dkg másla, 15 lžic crème fraîche, 4 dl kuřecího vývaru, 3 cl bílého vína, olej z bílých lanýžů, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli a česnek. Ve velkém hrnci je 5 minut osmahněte na pětině másla. Přidejte bílé víno a nechte ho trochu zredukovat. Zalijte vývarem a na mírném ohni přiveďte k varu.

www.tacos.cz Lišky očistěte. Smažte je na velké pánvi se zbylým máslem a trochou oleje. Když pustí vodu a zkaramelizují, vložte je do vývaru. Přikryjte a vařte alespoň 15 minut.

www.tacos.cz Nechte trochu vychladnout a poté dlouze mixujte, aby byla polévka co nejhladší. Přeceďte ji. Lze ji uchovávat 3 dny v chladničce nebo zmrazit.

www.tacos.cz Těsně před podáváním polévku ohřejte v hrnci a v případě potřeby ji zredukujte, protože by měla být hustá. Přidejte crème fraîche, sůl a promíchejte. Podávejte s kapkou bílého lanýžového oleje a čerstvým chlebem.

www.tacos.cz (recept šefkuchaře Iana Rodena, Coruisk house v Elgolu)

vloženo 28.09.2022    zobrazeno 397x    verze pro tisk

Polévka z ovesných vloček