Soupe aux girolles recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Lišky očistěte. Smažte je na velké pánvi se zbylým máslem a trochou oleje. Když pustí vodu a zkaramelizují, vložte je do vývaru. Přikryjte a vařte alespoň 15 minut.
www.tacos.cz Nechte trochu vychladnout a poté dlouze mixujte, aby byla polévka co nejhladší. Přeceďte ji. Lze ji uchovávat 3 dny v chladničce nebo zmrazit.
www.tacos.cz Těsně před podáváním polévku ohřejte v hrnci a v případě potřeby ji zredukujte, protože by měla být hustá. Přidejte crème fraîche, sůl a promíchejte. Podávejte s kapkou bílého lanýžového oleje a čerstvým chlebem.
www.tacos.cz (recept šefkuchaře Iana Rodena, Coruisk house v Elgolu)