cpt. Cook
 

Pohlreichova kulajda

Polévka brynzová (slovenský Čír)

Polévka houbová

Polévka kmínová (praženka)

Polévka kroupová

Polévka krupicová dietní

Polévka ovesná rychlá

Polévka rybí štědrovečerní

Polévka ryzcová

Polévka s battuto po římsku
(Minestra col battuto alla romana)

Polévka s nočky
(Zuppa di gnocchetti)

Polévka smetanová rychlá

Polévka vajíčková rychlá

Polévka vinná

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z čerstvých hub

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 šálky čerstvých hub, 1.15 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 l vývaru, 2  žloutky, 1/8 l smetany nebo mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem z kostí a přidáme do ní pokrájené houby. Vaříme asi 15 minut. Pak přidáme petrželku a odstavíme z plotny. Naposled přilijeme ve smetaně nebo v mléce rozkvedlané žloutky a dále již nevaříme. Jako vložku podáváme svítek.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3010x    verze pro tisk

Polévka z flíčků

Polévka z jedlých kaštanů
(Soupe aux marrons)

Polévka z kyselého mléka s houbami

Polévka z lišek
(Soupe aux girolles)

Polévka z ovesných vloček