Reveň se sněhem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 70 dkg reveně, 20 dkg moučkového cukru, sušenka, 3 bílky, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omytou reveň oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do kastrolu a bez vody, opatrně, aby se nepřipálila, dusíme asi 6 minut. Nesmí být rozvařená, musí být na skus pevná. Potom ji zasypeme 50 g cukru. Na dno formy naskládáme sušenky, na ně dáme reveňový kompot, který opět přikryjeme sušenkami. Ze tří bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme 150 g cukru a ochutíme citrónovou šťávou. Takto připravený sníh rozestřeme na sušenky a nákyp v předehřáté troubě zapečeme dorůžova.