cpt. Cook
 

Rajčatový koláč

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Rajčatový koláč s harissou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  40 dkg lístkového těsta, hladká mouka na poprášení, 2 lžíce pesta z červených paprik, 6  rajčat, 3 lžíce harissy, 1/2 lžíce olivového oleje, několik snítek tymiánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejeme troubu na 200° C. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do většího čtverce. Přeneseme je na plech a potom ostrým nožem celý obvod obřízneme asi 5 cm od kraje těsta, ale dáváme pozor, abychom ho neprořízli úplně skrz. Tupou stranou nože pak uděláme rýhy do okrajů, pomůže to nafouknout těsto při pečení. Vnitřek koláče potřeme pestem (paprikovou omáčkou), poklademe půlkami račat řezem nahoru. Harissu smícháme s olivovým olejem a potřeme jí rajčata. Posypeme lístky čerstvého tymiánu. Pečeme přibližne 15 minut, dokud těsto není hotové a zlaté. Podáváme horké.
vloženo 19.10.2014    zobrazeno 1817x    verze pro tisk

Rajčatový manchego koláč z paprikového těsta

Řeřichový quiche s kozím sýrem

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek
(Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread)

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slané koláče z máslové dýně a ořechového pesta
(Tartelettes feuilletées à la courge butternut et au pesto de noix)

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Slaný cheese-cake s fetou a cuketou

Slaný koláč „flamiche“

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)