brynzová náplň: 115 dkg brynzy, 8 dkg strouhaných vařených brambor, 1/2 vejce, kopr,
škvarková náplň: škvarek, sůl, drcený kmín,
česneková: 7 dkg změklého másla, 4 stroužky česneku,
sýrová náplň: 3 dkg másla, 8 dkg strouhaného tvrdého sýra,
klobásková náplň: 1/2 klobása, 1/2 plátek másla, pálivá paprika, 1/2 stroužek česneku
www.tacos.cz Ve vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme tvárné těsto, které bude asi 30 minut kynout. Vykynuté těsto vytáhneme na lehce pomoučený stůl a rozválíme na větší obdélník, který podélně rozřízneme napůl. Každou část plátu pomažeme náplní, srolujeme do úzkého závinu, přeneseme na plech s pečícím papírem nebo fólií a až tam kartou rozkrájíme cik cak na trojúhelníčky.
www.tacos.cz Takto necháme 20-30 minut dokynout, potřeme je vejcem (sýrové trojúhelníčky můžeme svrchu trochou sýra posypat) a upečeme ve vyhřáté troubě 200 °C/ 5-18 minut.
www.tacos.cz Příloha: http://www.pekarnomanie.cz/plnene-slane-trojuhelnicky/