cpt. Cook
 

Pizza sýrová

Pizza trojhránky

Pórkový slaný koláč

Quiche Lorraine
(Lotrinské špekové koláče)

Quiche lorraine

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Quiche Lorraine s Morbierem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  lístkové těsto, 10 dkg slaniny, 1/2  cibule, 215 dkg Morbieru, 4  vejce, 3 lžíce kysané smetany, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s proužky slaniny. Lístkové těsto rozprostřeme do kulaté koláčové formy, ořezanými zbytky zvýšíme okraje. Vejce rozšleháme s kysanou smetanou, solí a mletým pepřem. Plátky sýra Morbier poklademe těsto, na ně navrstvíme slaninu s cibulí a pak se vše přelije vaječnou směsí. Půl hodiny pečeme v troubě při teplotě 180 °C.
vloženo 31.10.2009    zobrazeno 1356x    verze pro tisk

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč s harissou

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slaný koláč „flamiche“

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Těsto na pizzu s kypř. práškem

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem

Základní těsto na pizzu

Zeleninový koláč á la pizza s tykví