cpt. Cook
 

Pizza II.

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza mořská

Pizza neapolská

Pizza parmentière se šalvějí

Pizza pugliese

Pizza Rustica

Pizza s brokolicí

Pizza s burratou
(Pizza con la burrata)

Pizza s čínským zelím a nivou

Pizza salámová

Pizza sýrová

Pizza trojhránky

Plněné slané trojúhelníčky

Pórkový slaný koláč

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Quiche Lorraine

Lotrinské špekové koláče

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  215 dkg hladké mouky, 12.15 dkg másla, 2 lžíce smetany, sůl, tuk na vymazání formy,

Na obložení: 20 dkg slaniny (nízký uzený špek bez kůže), 2.15 dl mléka, 215 dkg smetany, 4  vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek

zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku s máslem, smetanou a solí propracujte na hladké těsto. Formu vymažte tukem. Těsto vložte do formy a ponechte asi 3 cm vysoký okraj. Těsto propíchejte vidličkou a aspoň 30 minut nechte odpočinout v chladnu. Asi po 15 minutách předehřejte troubu na 175 °C. Do předehřáté trouby vložte těsto a 10-15 minut předpékejte (na střední teplotě). Mezitím nakrájejte slaninu na tenké proužky a asi 2 minuty ji povařte ve vroucí vodě. Těsto vyjměte z trouby. Za mírné teploty ohřejte v hrnku mléko se smetanou. Pak hrnek odstavte a do směsi mléka se smetanou rozkvedlejte vejce. Osolte, opepřete a ochuťte muškátovým oříškem. Rozložte po těstu proužky slaniny a nalijte na ně hmotu vzniklou z mléka a vajec. Koláč pečte uprostřed trouby 30-40 minut při 200 °C do hnědozlatova, až se vytvoří jakási glazura. Ve vypnuté troubě nechte asi 10 minut odpočívat. Pak koláč nakrájejte na porce. Podávejte vlažné.

www.tacos.cz Příloha: bílé víno

vloženo 04.07.2007    zobrazeno 2221x    verze pro tisk

Quiche lorraine

Quiche Lorraine s Morbierem

Quiche se sýrem Brie a jablky
(Quiche traiteur au brie et a la pomme)