cpt. Cook
 

Pizza II.

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza mořská

Pizza neapolská

Pizza parmentière se šalvějí

Pizza pugliese

Pizza Rustica

Pizza s brokolicí

Pizza s burratou
(Pizza con la burrata)

Pizza s čínským zelím a nivou

Pizza salámová

Pizza sýrová

Pizza trojhránky

Plněné slané trojúhelníčky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pórkový slaný koláč

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 dkg kvasnic, 215 dkg hladké mouky, 1/8 l mléka, sůl, 8 dkg tuku,

Náplň: 60 dkg pórku, 2 dl krémovité kysané smetany, 3  vejce, 6 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, 3 dkg tuku

zkopírováno z http://www.tacos.cz Droždí rozmícháme v troše vlažné vody, a když vykyne, vypracujeme s uvedenými přísadami hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Do smetany rozkvedláme vejce a mouku, podle chuti osolíme a opepříme. Očištěný pór nakrájíme na tenká kolečka. Na rozehřátém tuku jej podusíme doměkka a částečně vychladlý přidáme do smetany s vejci. Vykynuté těsto rozválíme a vložíme do vymaštěné kulaté formy. Okraje těsta vytáhneme a dno pokryjeme náplní. Koláč necháme asi 20 minut ještě kynout. Pak pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2898x    verze pro tisk

Quiche Lorraine
(Lotrinské špekové koláče)

Quiche lorraine

Quiche Lorraine s Morbierem

Quiche se sýrem Brie a jablky
(Quiche traiteur au brie et a la pomme)