cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Provensálské brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, sůl, 15 dkg oleje, 3 stroužky česneku, mletý pepř, bazalka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupáme a nakrájíme na plátky. V kastrole na oleji zpěníme utřený nebo prolisovaný česnek, osolíme a opepříme a brambory za stálého míchání osmahneme. Podáváme sypané jemně nasekanou bazalkou jako přílohu k vaječným omeletám se zeleninou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2290x    verze pro tisk

Pusinky z bramborové kaše

Skordalia
(σκορδαλιά)

Smažená bramborová sláma

Smažené bramborové kuličky

Smažené bramborové lupínky
(Pommes chips)

Smažené bramborové nočky

Smažené bramborové noky

Smažené bramborové noky se sýrem

Smažené brambory

Smažené brambory

Smažené hranolky

Smažené kuličky se sýrem

Smaženky z brambor a vajec

Strouhané bramboráčky

Stříkané brambory

Sýrovec

Šestáky

Španělské brambory

Šťouchané brambory