cpt. Cook
 

Polévka ovarová

Polévka s knedlíčky

Polévka s kukuřicí Ju-Mi Tang

Polévka s masovými taštičkami

Polévka s vepřovým masem

Polévka z bílých fazolí

Polévka z drůbeže

Polévka z drůbků

Polévka z husích drůbků nebo ze slepice

Polévka z králíka

Polévka z kuřete

Polévka z telecí nebo jehněčí hlavy

Polévka z uzeného masa

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z uzeného masa

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg uzeného masa, 1/2  mrkev, 1/2  petržel, kousek celeru, 1/2  cibule, 1/2 lžička soli, 3 dkg tuku, 1.15 l vody, nové koření nebo květ, kroupy nebo ovesné vločky, 2  brambory na zmírnění slané chuti
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do studené vody dáme vařit uzené maso. Polévku nesolíme, je-li příliš slaná, dáme do ní místo jiné zavářky vařit oškrábané a pokrájené syrové brambory. Necháme ji takto asi hodinu zvolna vařit. Je-li vývar příliš tučný, sebereme svrchu tuk. Teprve po hodině na tuku do zlata osmažíme pokrájenou cibuli spolu s očištěnou a pokrájenou zeleninou a přidáme k polévce. Ta má takto lepší chuť i barvu, než když zeleninu jen vaříme. Pak teprve polévku osolíme a vaříme další hodinu nebo i déle, až je maso měkké. Potom polévku přecedíme, ale zeleninu neodhazujeme, nýbrž také sníme. Slanou chuť můžeme zmírnit též trochou mléka, které přidáme až na konec. Jinak zavařujeme obvykle kroupy nebo ovesné vločky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4243x    verze pro tisk

Polévka z vepřové krkovičky

Polévka z vepřového masa

Polévka ze skopového masa

Polévka ze skopového s tuřínem

Polévka ze slepice (husy nebo krocana)

Polévka ze zaječího předku