cpt. Cook
 

Milánská dršťková polévka

Minestra s masem

Minestrone (italská zeleninová polévka)

Moravská svatební polévka

Německá polévka

Norská rybí polévka

Nudlová čínská polévka

Ohnivá půlnoční polévka

Ostrá kuřecí polévka s chilli papričkami

Paloczská polévka

Pastýřská polévka

Pavlovická drůbeží polévka

Pikantní nakyslá polévka

Pikantní zelná polévka

Polévka Bellini

Polévka dršťková

Polévka gulášová

Polévka játrová

Polévka Millefanti

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka minestra

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg hovězího žebra, 150 dkg kostí, 2  cibule, 1/2  bobkový list, zelený hrášek, karotka, celer (řapíky nebo bulva), fazolový lusk, kedlubna, květák, kapusta, špenát, hlávkový salát, 2  brambory, petržel, paprika zelená - (celkem 1/4 kg zeleniny na porci podle roční doby), 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 3  rajčata, tymián - proutek, 15 lístků bazalky, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 10 dkg rozlámaných špaget, 1/2 lžíce zelené petrželky nebo celerové natě, 2 lžíce parmazánu (i jiný strouhaný sýr)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dáme vařit kosti s masem, nakrájenou cibulí, bobkovým listem a osolíme. Kosti a měkké maso vyjmeme. Mezitím opečeme druhou nakrájenou cibuli a česnek na oleji, nakrájenou kořenovou zeleninu rovněž. Dáme vše do polévky včetně listové zeleniny a rozkrájeného masa. Přidáme rozkrájená rajčata, tymián, bazalku, pepř a dáme vařit i rozlámané spagety. Nakonec polévku okořeníme petrželkou nebo celerovou natí a na talíři posypeme parmezánem. Je to vydatná polévka, stačí k večeři. Nemáme-li bazalku, stačí celerová nať nebo trocha majoránky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2126x    verze pro tisk