Polévka minestra
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 30 dkg hovězího žebra, 150 dkg kostí, 2 cibule, 1/2 bobkový list, zelený hrášek, karotka, celer (řapíky nebo bulva), fazolový lusk, kedlubna, květák, kapusta, špenát, hlávkový salát, 2 brambory, petržel, paprika zelená - (celkem 1/4 kg zeleniny na porci podle roční doby), 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 3 rajčata, tymián - proutek, 15 lístků bazalky, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 10 dkg rozlámaných špaget, 1/2 lžíce zelené petrželky nebo celerové natě, 2 lžíce parmazánu (i jiný strouhaný sýr)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dáme vařit kosti s masem, nakrájenou cibulí, bobkovým listem a osolíme. Kosti a měkké maso vyjmeme. Mezitím opečeme druhou nakrájenou cibuli a česnek na oleji, nakrájenou kořenovou zeleninu rovněž. Dáme vše do polévky včetně listové zeleniny a rozkrájeného masa. Přidáme rozkrájená rajčata, tymián, bazalku, pepř a dáme vařit i rozlámané spagety. Nakonec polévku okořeníme petrželkou nebo celerovou natí a na talíři posypeme parmezánem. Je to vydatná polévka, stačí k večeři. Nemáme-li bazalku, stačí celerová nať nebo trocha majoránky.