cpt. Cook
 

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plátky kapra Liu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kapra (očistěného, vykostěného, staženého), 2 stroužky česneku, 2  vejce, 2 lžíce škrobové moučky, olej, 2 větší pórky, 1/2 dl desertního vína, citrónová šťáva, glutasol, kopr, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kapří maso nakrájíme na jemné plátky, promícháme s vejci, solí a polovinou škrobu. Pórek nakrájíme na kolečka. Z vína, cukru, glutasolu a citrónové šťávy si připravíme zálivku. Plátky kapra obaleného v těstíčku v oleji prudce opečeme a necháme na sítu okapat. Na oleji osmahneme plátky česneku, přidáme pórek, trochu kopru a směs krátce podusíme. Zahustíme připravenou zálivkou, vmícháme opečené plátky kapra, dosolíme a dochutíme citrónovou šťávou. Podobným způsobem můžeme upravit amura, sumce, tolstobika, candáta nebo jinou sladkovodní rybu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2438x    verze pro tisk

Ryba po maďarsku

Ryba po mlynářsku

Ryba po mlynářsku

Rybí hrnec po francouzsku

Sladkokyselá ryba

Smažený kapr

Vařený kapr

Zapečená ryba na thajském kari s ovocem