Plátky kapra Liu - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg kapra (očistěného, vykostěného, staženého), 2 stroužky česneku, 2  vejce, 2 lžíce škrobové moučky, olej, 2 větší pórky, 1 dl desertního vína, citrónová šťáva, glutasol, kopr, sůl
Kapří maso nakrájíme na jemné plátky, promícháme s vejci, solí a polovinou škrobu. Pórek nakrájíme na kolečka. Z vína, cukru, glutasolu a citrónové šťávy si připravíme zálivku. Plátky kapra obaleného v těstíčku v oleji prudce opečeme a necháme na sítu okapat. Na oleji osmahneme plátky česneku, přidáme pórek, trochu kopru a směs krátce podusíme. Zahustíme připravenou zálivkou, vmícháme opečené plátky kapra, dosolíme a dochutíme citrónovou šťávou. Podobným způsobem můžeme upravit amura, sumce, tolstobika, candáta nebo jinou sladkovodní rybu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka