Pikantní papričky
Peperoncini stuzzicanti
recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí: 315 dkg lilku, 10 dkg tuňáka v oleji, 24 malých kulatých feferonek, 1/2 lžíce kaparů, 15 dl vody, 1.215 dl vinného octa, 1.215 dl bílého vína, 1/2 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce olivového oleje, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Feferonky omyjte, zbavte stopek a semínek. Přiveďte k varu vodu s vínem a octem, cukrem a olejem. V takto ochucené vroucí vodě feferonky spařte (asi 1 minutu), slijte je a nechte vychladnout. Lilek nakrájejte na plátky o síle asi 0.5 cm, potřete je olejem, opepřete a orestujte na suché pánvi s nepřilnavým povrchem. Vlažné plátky pak rozmixujte s tuňákem a slitými kapary. Cukrářským sáčkem na zdobení touto směsí naplňte feferonky.