Mini-pâté en croûte au veau et œufs de caille recept ze stránek www.tacos.cz
paštika: 30 dkg mletého telecího masa, 8 křepelčích vajec, 1/2 vejce, 1/2 žloutek na pomazání těsta, 1/2 stroužek česneku, 1/2 svazku zelené petrželky, 1/2 svazku bazalky, 15 sušených rajčat, sůl, mletý pepř,
těsto: 30 dkg hladké mouky, 12.15 dkg studeného másla, 6 cl vody, 2 žloutky, 1/2 lžička soli
www.tacos.cz Křepelčí vejce vařte 4 minuty ve vroucí vodě. Zbavte skořápky. Smíchejte v míse rozetřený česnek, nasekanou petrželku a bazalku. Přidejte mleté maso, sušená rajčata nakrájená na malé kousky, osolte a opepřete. Rozklepněte do směsi celé vejce a vše důkladně promíchejte. Nádivku rozdělte na jednotlivé porce, do každého kousku vložte oloupané křepelčí vajíčko a vytvarujte do kuličky.
www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vyválejte válečkem a vykrájejte podle počtu porcí kolečka o průměru 10 cm a menší o průměru 8 cm. Formičky na muffiny vymažte máslem a dno a stěny vyložte většími kousky těsta, propíchejte je vidličkou. Do formiček vložte masové kuličky, okraje těsta potřete žloutkem a přiklopte jako víčkem menšími kolečky těsta, přičemž dbejte na to, aby okraje držely pohromadě. Horní část potřete žloutkem a uprostřed nožem udělejte malý otvor ve tvaru kříže. Pečte 50 minut až 1 hodinu.