Nádivka: 30 dkg mletého masa (vepřové nebo drůbeží), 10 dkg bambusových výhonků, celer nebo mladé květní stvoly česneku, sůl, 1/2 cibule, 1/2 lžíce sušených hub, 1/2 lžíce vodky, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 špetka mletého zázvoru, 1/2 špetka mletého pepře, 1/2 lžička škrobové moučky, 1/2 špetka glutasolu nebo vegety, 1/2 lžíce sójové omáčky, olej,
Těsto: 20 dkg hladké mouky, 10 dkg škrobové moučky, sůl, 1/2 vejce, voda,
Obal: 4 lžíce hladké mouky, 3 lžíce škrobové moučky, voda
www.tacos.cz Připravíme si těsto z hladké mouky, škrobové moučky a vroucí vody, kterou postupně přiléváme, až vznikne řidší těsto jako na palačinky. Pak zašleháme vejce. Z těsta upečeme na rozpálené pánvi vytřené jen slabě olejem velmi tenké palačinky o průměru 15-20 cm. Upečeme je jen po jedné straně; jakmile ztuhnou, vyjmeme je a skládáme na sebe, aby zůstaly vláčné. Potom je naplníme masitou směsí, uzavřeme jako psaníčko a stočíme do ruličky.
www.tacos.cz Na obalení si připravíme řídké moučné těstíčko. Každý závitek v něm omočíme a osmažíme ze všech stran dozlatova.
www.tacos.cz Křupavé závitky podáváme k vínu nebo jako předkrm.