zkopírováno z http://www.tacos.cz Sépie opláchneme a nakrájíme na tenké prstence. V hliněném kastrolu osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Stroužky vyjmeme dřív, než se zbarví dozlatova, a přidáme sépie. Osolíme, opepříme a necháme několik minut osmahnout. Pak obsah svlažíme vínem. Když se víno odpaří, přidáme rajčata. Necháme povařit na mírném ohni, dokud sépie nezměknou a jestliže omáčka příliš zhoustne, přidáme trochu teplé vody.
www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou a posekanou petrželkou. Podáváme teplé.