cpt. Cook
 

Makaróny po italsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny podle ďáblice

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů nebo makaronetek, 215 dkg loupaných přírodních rajčat, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1/2  feferonka, 1/2 sklenky bílého vína, sůl, drcený pepř, mančský sýr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Osmahneme na oleji celé stroužky česneku s feferonem a drceným pepřem. Jakmile se feferon a česnek zbarví dozlatova, vyjmeme je, přilijeme víno a když se odpaří, přidáme rozmačkaná rajčata (z plechovky) zbavená semínek. Osolíme. Povaříme na prudkém ohni asi patnáct minut.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do hluboké mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Těstovinu a sýr podáváme zvlášť.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2130x    verze pro tisk

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sýrem, pepřem a čekankou
(Maccheroni cacio, pepe e radicchio)

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou