cpt. Cook
 

Makaróny podle ďáblice

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg makarónů, 30 dkg krůtích řízků, 2  mrkve, 1/2 svazek pórku, 2 lžíce oleje, 1/4 l instantní drůbeží polévky, 20 dkg šlehačky, 3 lžíce citrónové šťávy, škrobová moučka, 1/2 plátek citrónu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Makaróny vaříme v osolené vodě 12 minut. Řízky a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na šikmé tenké plátky. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran maso s mrkví a pórkem, osolíme, opepříme. Zalijeme vývarem, uvedeme do varu a vaříme asi 5 minut. Přidáme šlehačku a citrónovou šťávou, krátce povaříme, za stálého míchání poprášíme solamylem a necháme vzkypět. Makaróny scedíme, vyrovnáme na mísu, přelijeme omáčkou a zdobíme petrželkou a plátkem citrónu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1951x    verze pro tisk

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sýrem, pepřem a čekankou
(Maccheroni cacio, pepe e radicchio)

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou

Masové cannelloni s rajčaty
(Cannelloni di carne al pomodoro)