www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme sépie nakrájené na nudličky a krevety vyloupané z krunýře. Pak vlijeme procezenou vodu ze škeblí a přidáme nadrobno pokrájený česnek a petrželku. Po několika minutách přidáme rozmačkaná rajčata (dozrálá oloupaná a zbavená semínek nebo z plechovky). Osolíme a opepříme. Stáhneme z ohně, když sépie změknou.
www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do hluboké mísy, ochutíme připravenou omáčkou a dobře promícháme. Podáváme v hluboké míse, ozdobené kolem dokola slávkami a jednou jedinou lasturou, navrch přidáme trochu majonézy.