cpt. Cook
 

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Lasagne s houbami a klobáskou
(Lasagne funghi e salsiccia)

Lasagne s jablky

Lasagne s paprikami
(Lasagne con i peperoni)

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z cukety, parmské šunky a citronové ricotty

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Lombrichelli al pesto di nocciole
(Lombrichelli s pestem z lískových oříšků)

Mac and cheese s okrou a klobáskou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny „Costa Brava“

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg rýhovaných makarónů, 150 dkg sépií, 215 dkg malých krevet, 150 dkg slávek, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 malá cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, 150 dkg rajčat na omáčku nebo přírodních z plechovky, 2 lžíce majonézy, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slávky opláchneme přímo pod vodou z vodovodu a odrhneme je přitom tvrdým kartáčem. Když jsou čisté, postavíme je na oheň v kastrolu s půl sklenicí vody a lžící oleje. Vyndáváme je z hrnce podle toho, jak se otvírají a ponecháváme je v lasturách. Vodu puštěnou škeblemi uchováme v šálku.

www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme sépie nakrájené na nudličky a krevety vyloupané z krunýře. Pak vlijeme procezenou vodu ze škeblí a přidáme nadrobno pokrájený česnek a petrželku. Po několika minutách přidáme rozmačkaná rajčata (dozrálá oloupaná a zbavená semínek nebo z plechovky). Osolíme a opepříme. Stáhneme z ohně, když sépie změknou.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do hluboké mísy, ochutíme připravenou omáčkou a dobře promícháme. Podáváme v hluboké míse, ozdobené kolem dokola slávkami a jednou jedinou lasturou, navrch přidáme trochu majonézy.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2375x    verze pro tisk

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky