cpt. Cook
 

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny s langustou

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů nebo makaronetek, 2 syrové langusty, 10 dkg másla, 2 sklenky sherry, 2 dl smetany nebo tekuté šlehačky, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 malá cibule, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, celý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Langusty dobře umyjeme, podélně nařízneme ve spodní rosolovité části, oddělíme maso od krunýře a nakrájíme ho na medailónky. Medailónky z langusty dáme osmahnout na několik minut do kastrolu na polovičním množství připraveného másla. Když se osmahnou, stáhneme kastrol z ohně, necháme odkapat tuk, přidáme brandy a znovu postavíme na oheň. Když se brandy odpaří, přidáme smetanu a papriku. Dobře promícháme. Osolíme, přikryjeme kastrol pokličkou a necháme povařit na velmi mírném ohni několik minut. Kdyby hmota příliš zhoustla, přidáme trochu mléka.

www.tacos.cz Mezitím v kastrolu na zbylém množství másla zlehka osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Stáhneme z ohně a odstavíme.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a ochutíme zálivkou z másla a cibule. Pak přidáme langustí krém a dobře promícháme. Podáváme v hluboké míse, navrch posypeme čerstvou petrželkou (ustříhanou nůžkami) a přidáme několik celých bobulek růžového pepře.

www.tacos.cz (Pokud nám na to peněženka nestačí, nahradíme langustu kterýmikoliv jinými mořskými korýši, kteří zde chutnají také výtečné.)

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1946x    verze pro tisk

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sýrem, pepřem a čekankou
(Maccheroni cacio, pepe e radicchio)

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou

Masové cannelloni s rajčaty
(Cannelloni di carne al pomodoro)