4 porce: 1
/2 květák, 30 dkg vyloupaného nebo sterilovaného zeleného hrášku, 3 dkg tuku, zelená petrželka,
Na omáčku: 3 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l mléka, žloutek, citrónová šťáva, sůl, 1/2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, špetka muškátového květu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a rozebereme na růžičky. Smícháme s hráškem podušeným na tuku. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme na hustou omáčku (bešamel). Po částečném vychladnutí do ní vmícháme žloutek, koření, sůl, část sýra a zakapeme citrónem. Připravený květák s hráškem vložíme do tukem vymazané misky, zalijeme omáčkou, posypeme zbytkem strouhaného sýra a zapečeme v troubě.
www.tacos.cz Příloha: vařené nebo opékané brambory