Květák dušený na smetaně
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 velký květák, 15 dkg tuku, 4 dkg hladké mouky, 1/2 bobkový list, 2 nová koření, 3 celé pepře, 1/4 l kysané smetany, sůl, 1/2 lžíce kopru nebo petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Z tuku a mouky připravíme zlatovou jíšku, zředíme ji částečně vývarem a pak smetanou, okořeníme a povaříme. Hotovou omáčku procedíme a vložíme do ní rozebraný květák. Dochutíme koprem nebo petrželkou. Podáváme s vařenými brambory. Chceme-li mít pokrm sytivější, vložíme do omáčky ještě vařená, na čtvrtky nakrájená vejce.