cpt. Cook
 

Aloo Gobi

Brokolice dušená

Brokolice s brambory

Brokolice s mandlemi

Brokolice s vejci

Brokolice vařená

Brokolice zapečená

Brokolicovo-sýrový nákyp

Brokolicový crumble se stiltonem

Dušená brokolice s houbami

Gratinovaný květák podle Ludvíka

Gratinovaný květák s houbami

Gratinovaný květák se sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květák dušený na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 velký květák, 15 dkg tuku, 4 dkg hladké mouky, 1/2  bobkový list, 2  nová koření, 3  celé pepře, 1/4 l kysané smetany, sůl, 1/2 lžíce kopru nebo petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Z tuku a mouky připravíme zlatovou jíšku, zředíme ji částečně vývarem a pak smetanou, okořeníme a povaříme. Hotovou omáčku procedíme a vložíme do ní rozebraný květák. Dochutíme koprem nebo petrželkou. Podáváme s vařenými brambory. Chceme-li mít pokrm sytivější, vložíme do omáčky ještě vařená, na čtvrtky nakrájená vejce.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3021x    verze pro tisk

Květák jako mozeček

Květák kyjevský

Květák na jehličí

Květák neapolský

Květák neapolský

Květák po domácku