4 porce: 1
/2 velký květák, 20 dkg čerstvých hub, 3 dkg tuku, 1
/2 žloutek,
15 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1
/2 lžíce strouhanky, sůl,
Bešamelová omáčka: 3 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, 2.15 dl mléka, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Mezitím připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Očištěné houby nakrájíme na plátky, osmahneme na kousku tuku, pokapeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Uvařený květák rozložíme do gratinovacích misek vymaštěných tukem, přelijeme omáčkou, do níž jsme vmíchali žloutek rozkvedlaný ve lžíci mléka a houby. Posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a gratinujeme pod grilem anebo v hodně vyhřáté troubě.
www.tacos.cz Příloha: vařené brambory a zeleninový salát