Aloo Gobi
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 květák, 4 brambory, 1/2 cibule, 3 lžíce oleje, 1/2 lžíce kmínu, 1/2 hrst koriandrových lístků, 1/2 lžička kurkumy, sůl, 3 chilli papričky, 4 rajčata, 2 stroužky česneku, zázvor, garam másala
zkopírováno z http://www.tacos.cz Květák rozkrojíme na čtvrtky a pak dále na osminky, případně i menší kousky, ale ne zas tak malé, aby se při vaření rozpadly a rozvařily na kaši. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli rozkrájíme nahrubo a ve větší pánvi na rozpáleném oleji necháme lehce osmahnout a později přidáme kmín. Dále se k cibuli přidají nakrájené stonky koriandru, troška soli a kurkuma, případně trošku sladké papriky kvůli lepší barvě. Pak se přihodí nakrájené zelené chilli papričky a rozmačkaná rajčata (i z konzervy), pak strouhaný zázvor a česnek. Teď se k omáčce přidá květák a také brambory, pár lžic vody, nádobu přikryjeme a za občasného míchání dusíme dvacet minut. Před koncem se ještě přikoření garam másalou a zasype sekanými lístky koriandru, měkké ještě necháme před podáváním chvíli v teple rozležet.