Krevety po pekingsku
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 12 středně velkých krevet, glutasol, sůl, 1/2 sklenka desertního vína, 15 lžic sójové omáčky, 1/2 stroužek česneku, 2 větší cibule, 20 dkg zelí, 2 zelené papriky, 1/2 vejce, škrobová moučka, olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné a vyprané krevety necháme okapat, nakrájíme je na drobné kousky, promícháme se škrobem, vejcem, špetkou glutasolu a soli. Cibuli nakrájíme nahrubo, rovněž spařené zelí a paprikové lusky nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme olej, ve kterém krevety prudce opečeme. Potom je scedíme a necháme na sítě okapat. Připravenou zeleninu osmahneme na oleji, přidáme česnek, víno, sójovou omáčku a krátce podusíme, vmícháme krevety, zahustíme máčeným škrobem a opět krátce podusíme.