Humr po normansku
Homard à la normande
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 2 humři, 2.15 dl smetany, 2.15 dkg hladké mouky, 3 šalotky, 15 dkg másla, sůl, mletý pepř, 1/2 sklenka calvadosu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ponořte živé humry na 5 minut do vroucí vody. Vyndejte je, nechte odkapat a rozpulte je po délce. Nechte měkké - tekuté části v misce. Rozpůlené humry opečte na másle. Když jsou opečení, vyndejte je z pánve. Do pánve přidejte nasekané šalotky, mimo oheň pak přidejte mouku, pak smetanu, osolte, opepřete a přilijte calvados. Zahřívejte na mírném ohni. Půlky humra vložte na několik minut do omáčky, přidejte i ty měkké části, které jste nechali stranou. Podávejte velmi teplé.