Chřestový krém
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 30 dkg sterilovaného chřestu, 15 dkg másla, 6 dkg hladké mouky, 1/2 dl mléka, 1.15 dl smetany (se 12% tuku), 1/2 žloutek, 9 dl vývaru z masoxu, muškátový oříšek, zelená petrželka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme 15 minut za častého míchání. Z chřestu oddělíme část hlaviček pro ozdobu, ostatní chřest rozmixujeme s nálevem a trochou vývaru, přidáme do polévky a povaříme 5 minut. Polévku osolíme, zjemníme mlékem, necháme přejít varem, přilijeme žloutek rozšlehaný se smetanou, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a přihřejeme téměř k varu. Polévku posypeme drobně pokrájenou petrželkou a ozdobíme chřestem.