cpt. Cook
 

Dýňový krém s pestem
(Crème de courge au pistou)

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)

Fazolková polévka

Fazolková polévka
(Bou'neschlupp)

Fazolková s koprem

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

Francouzská celerová polévka

Francouzská cibulová

Francouzská z míchané zeleniny

Grumbeeresupp
(Bramborová polévka po alsasku)

Gulášová polévka falešná

Hladká Ančka

Hnědá zelná polévka

Horácká polévka

Hrachová z mladého hrášku

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Hrášková s rýží

Chřestová jemná

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chřestová polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 l vývaru, 1/2 lžíce másla, 1.15 lžíce hladké mouky, sůl, 2 šálky chřestu, 1/2 šálek mléka nebo smetany, 2  žloutky, zelená petrželka,  špetka muškátového květu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vývarem z masa nebo z kostí a kořenové zeleniny a vymícháme do hladka. Povaříme na mírném ohni asi 10 minut, pak přidáme na kousky nakrájený chřest, dle potřeby přisolíme a vaříme, až je chřest měkký. Po odstavení z plotny přilijeme v mléce rozkvedlané žloutky, přidáme usekanou petrželku a květ. Podáváme s toasty.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2016x    verze pro tisk