4 porce: 15 kedluben, 1.2
15 l vody nebo vývaru z masoxu,
15 dkg tuku,
15 dkg hladké mouky, 1
/2 dl smetany, sůl, zelená petrželka,
Krupicové nočky: 1/2 vejce, 3 lžíce dětské krupice, špetka muškátového květu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brukve oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dřevnaté části dáme vařit zvlášť do vývaru, který pak procezený přidáme do polévky. Připravené brukve dusíme na tuku s trochou vody. Poloměkké brukve zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vývarem a povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme rozsekané mladé lístky brukve a ochutíme jemně rozsekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme osmaženou, na kostičky nakrájenou housku nebo krupicové nočky.
www.tacos.cz Krupicové nočky připravíme z vejce a dětské krupičky. Vejce rozklepneme na hluboký talíř, osolíme, rozšleháme, přidáme špetku muškátového květu, krupici a dobře zamícháme. Lžičkou vykrajujeme nočky, vkládáme do polévky a vaříme asi 10 minut. Nočky hodně nabudou a jsou kypré.