cpt. Cook
 

Bramborová polévka s vejci
(Sopa de papa y huevo duro)

Bramborová polévka se zeleninou a sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborová polévka se žampiony

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg brambor, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 1/2  červená paprika, 1/2  zelená paprika, 115 dkg žampiónů, 1/2 lžička bujónu (masox), 1/2 špetka majoránky, 1/2 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 4 lžíce sekané zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory omyjte a očistěte kartáčkem až na tenkou slupku. Brambory a oloupanou cibuli s česnekem nakrájejte na kostičky. Máslo zpěňte, přísady na něm míchejte, dokud nezačnou pěkně vonět. Doplňte 1 litrem vody a pod poklicí vařte. Papriky rozkrojte na čtvrtky, zbavte semínek a nakrájejte na malé kostičky. Houby umyjte, očistěte a nakrájejte na plátky. Oboje 1 minutu před dokončením přidejte s masoxem, majoránkou, solí a pepřem k základu. Polévku posypte petrželkou, dochuťte a jezte čerstvou.

www.tacos.cz

www.tacos.cz Příloha: Šlehačka nebo zakysaná smetana ke zjemnění

vloženo 27.04.2017    zobrazeno 1205x    verze pro tisk

Bramborová rychlá

Bramborová s krupkami

Bramborová s krupkami nakyselo

Bramborová s krupkami zahuštěná

Bramborová s ovesnými vločkami

Bramborová s pórkem

Bramborová s tykví

Bramborová selská

Bramborová sytá se zeleným hráškem

Bramborová z masoxu

Bramborová z nových brambor

Bramborová zahuštěná jíškou

Bramborová zdravotní s mlékem

Bramborový krém s brokolicí

Brokolicová polévka s pivem a čedarovými toasty
(Soupe de brocolis à la bière et toasts de cheddar)

Brukvová s krupicovými nočky

Burgundská polévka