cpt. Cook
 
[001-015]   


25.09.2025  Mrkvový hummus

25.09.2025  Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

25.09.2025  Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

25.09.2025  Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

25.09.2025  Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

25.09.2025  Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

24.09.2025  Květákový krém s cizrnou a špekem

24.09.2025  Šakšuka s masovými kuličkami

24.09.2025  Šakšuka s krevetami

24.09.2025  Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde

Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 dkg pancetty, 2.15 dkg zelené petrželky, 4  salátové fenykly, 1/2  vejce, 1/2  ančovička, 1/2  šalotka, 1/2 plátek toastového chleba, 1/2 lžičky kaparů, 1/2 stroužku česneku, 2 lžíce másla, vinný ocet podle chuti, 6 dkg extra virgin olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zbavte bulvy fenyklu vnějších listů (nevyhazujte je, použijte na přípravu zeleninového vývaru nebo krémové polévky spolu s další zeleninou). Nakrájejte je na klínky a rozložte je na pánvi s máslem. Orestujte na silném ohni, občas obracejte klínky z obou stran, asi 4-5 minut, aby zhnědly, ale zůstaly stále trochu křupavé.

www.tacos.cz Nakrájejte slaninu na proužky a ty opečte na pánvi. V mixéru rozmixujte petrželku s vařeným vejcem, ančovičkou, solenými kapary, česnekem, šalotkou a chlebovým plátkem, zbaveným kůrky, namočeným v octě a olejem.

www.tacos.cz Podávejte fenykl s opečenou slaninou a doprovoďte je zelenou omáčkou.

vloženo 24.09.2025    zobrazeno 85x    verze pro tisk

24.09.2025  Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

23.09.2025  Tvaroh s řepou a švestkami

23.09.2025  Kořeněný cottage pie

23.09.2025  Těstoviny s fava fazolemi a pancettou