cpt. Cook
 
[001-015]   


25.09.2025  Mrkvový hummus

25.09.2025  Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

25.09.2025  Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

25.09.2025  Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

25.09.2025  Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

25.09.2025  Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

24.09.2025  Květákový krém s cizrnou a špekem

24.09.2025  Šakšuka s masovými kuličkami

24.09.2025  Šakšuka s krevetami

24.09.2025  Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

24.09.2025  Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí

Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1/2 kg brambor, 615 dkg cibule, 1/2 l vody, 4 dl mléka, 16 dkg uzeného sýra scamorza, 115 dkg rapini, 1.15 dl smetany, 2  vejce, 2 dkg másla, strouhanka, 1/2 lžíce cukru krupice, 1/2 lžíce octa, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupanou cibuli rozpůlte a nakrájejte na plátky. Vložte je do hrnce na máslo se špetkou soli. Smažte je za stálého míchání 10-12 minut, poté přidejte cukr. Pokračujte v restování, dokud trochu nezkaramelizují, asi 10 minut. Přidejte ocet a povařte další 2 minuty.

www.tacos.cz Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na velmi tenké plátky (1 mm silné), nejlépe pomocí mandolíny, která vám umožní dosáhnout rovnoměrné tloušťky. V hrnci přiveďte k varu vodu a mléko. Přidejte sůl a nakrájené brambory vařte v dávkách 3-4 minuty a pak nechte okapat. Rozdělte je na třetiny, budete potřebovat tři vrstvy.

www.tacos.cz Rapini spařte ve vroucí osolené vodě a zchlaďte je ve studené vodě. Zapékací kónickou mísu vymažte máslem a vysypte velkým množstvím strouhanky.

www.tacos.cz Vejce rozšlehejte a smíchejte se smetanou. Formu začněte plnit pevným bramborovým základem (alespoň tři vrstvy bramborových plátků). Pokračujte vrstvou tenkých plátků sýra scamorza, poté jednou vrstvou sladkokyselé cibule a zeleniny. Povrch zalijte polovinou rozšlehaného vejce se smetanou a počkejte 5 minut, aby tekutina stekla až na dno. Pokračujte dalšími vrstvami plátků brambor, sýra scamorza, cibule a rapini, vše zakončete silnou vrstvou brambor. Zalijte zbylým rozšlehaným vejcem a počkejte 5 minut.

www.tacos.cz Timballo pečte při 180 °C asi 70 minut. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut vychladnout, poté formu vyklopte a nakrájené podávejte.

vloženo 24.09.2025    zobrazeno 88x    verze pro tisk

23.09.2025  Tvaroh s řepou a švestkami

23.09.2025  Kořeněný cottage pie

23.09.2025  Těstoviny s fava fazolemi a pancettou