Dadi di sedano rapa recept ze stránek www.tacos.cz
na omáčku: 1/2 šalotka, 1.15 dl vody, 2.15 dkg másla, 15 dkg vlašských ořechů, 20 dkg smetany, 115 dkg gorgonzoly dolce, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
www.tacos.cz Vyšlehejte vejce se solí a pepřem, poté je promíchejte s moukou a vytvořte tak poměrně husté těstíčko. Kostičky celeru namočte do tohoto těstíčka a poté je obalte ve strouhankové směsi. Smažte je po několika kusech v horkém arašídovém oleji (180 °C) po dobu 1 minuty a nechte okapat na papírové utěrce.
www.tacos.cz Příprava omáčky: Najemno nasekejte šalotku a vložte ji do hrnce s vodou, máslem a polovinou drcených ořechů. Povařte, dokud se objem nesníží na polovinu, poté přidejte smetanu a přiveďte k varu. Rozmixujte ponorným mixérem, přidejte gorgonzolu a nechte ji rozpustit po dobu 1 minuty. Dokončete zbývajícími ořechy, trochou nasekané petržele, solí a pepřem.