cpt. Cook
 
[001-015]   


Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mrkvový hummus

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  715 dkg mrkve, 6 dkg tahini, 2 dkg olivového oleje, 10 g jablečného octa, sůl, kmín
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkev oloupejte, omyjte, nakrájejte na kousky a povařte 30-40 minut ve vroucí vodě, dokud nebude hodně měkká. Sceďte ji a osušte na papírové utěrce. Rozmixujte ponorným mixérem, přičemž nejprve přilijte tahini pastu, poté olej a nakonec ocet. Výsledkem by měl být měkký, nadýchaný krém. Přidejte sůl a podle chuti okořeňte mletým kmínem. Před podáváním nechte v chladničce alespoň 2 hodiny odležet.
vloženo 25.09.2025    zobrazeno 102x    verze pro tisk

25.09.2025  Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

25.09.2025  Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

25.09.2025  Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

25.09.2025  Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

25.09.2025  Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

24.09.2025  Květákový krém s cizrnou a špekem

24.09.2025  Šakšuka s masovými kuličkami

24.09.2025  Šakšuka s krevetami

24.09.2025  Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

24.09.2025  Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

24.09.2025  Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

23.09.2025  Tvaroh s řepou a švestkami

23.09.2025  Kořeněný cottage pie

23.09.2025  Těstoviny s fava fazolemi a pancettou