cpt. Cook
 
[001-015]   


25.09.2025  Mrkvový hummus

25.09.2025  Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

25.09.2025  Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Obrácený koláč s kapustičkami

Tarte Tatin di cavolini

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  

na křehké těsto: 20 dkg hladké mouky, 13 dkg másla, 15 dkg hladké mouky z lískových oříšků, 7 cl vody,

na obrácený koláč: 150 dkg růžičkové kapusty, 7 dkg másla, 2 lžíce třtinového cukru, pomerančová šťáva, sůl,

gremoláta: 3 dkg lískových ořechů, máslo, zelená petrželka, citrónová kůra, pomerančová kůra

zkopírováno z http://www.tacos.cz Smíchejte hladkou mouku a lískooříškovou mouku se slaným máslem a trochou vody. Zpracujte těsto, až vznikne hladký bochánek. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočinout 30 minut.

www.tacos.cz Růžičkovou kapustu očistěte tak, aby se nerozpadala. Blanšírujte ji ve vroucí osolené vodě 4-5 minut. Ochlaďte pak ve studené vodě, zceďte a rozkrojte na poloviny. Položte na utěrku a nechte dobře osušit.

www.tacos.cz V pánvi rozehřejte třtinový cukr s máslem a nechte zkaramelizovat. Přidejte špetku soli a do pánve naskládejte růžičkovou kapustu řeznou stranou dolů. Opékejte 5 minut.

www.tacos.cz Vyložte kulatou formu pečicím papírem a vymažte máslem. Uspořádejte růžičkovou kapustu zase řezem dolů, těsně vedle sebe tak, aby pokryla celý povrch. Pánev, ve které jste opékali kapustičky, deglazujte stříkem pomerančové šťávy a obsahem zalijte kapusty. Rozválejte křehké těsto na kotouč o tloušťce 2 mm. Položte na kapustu a okraje zatlačte podél stěn formy. Povrch propíchejte a pečte v troubě na 180 °C asi 25-30 minut, dokud těsto nezezlátne.

www.tacos.cz Připravte si směs z nasekaných lískových oříšků, najemno nakrájené petržele, citronové a pomerančové kůry. Vložte do malé pánvičky a orestujte s kouskem másla. Koláč vyndejte z trouby, vyklopte obrácený na servírovací talíř a dokončete oříškovou směsí. Nepokládejte ji příliš hustě, aby nezakryla vzor růžičkové kapusty.

vloženo 25.09.2025    zobrazeno 102x    verze pro tisk

25.09.2025  Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

25.09.2025  Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

24.09.2025  Květákový krém s cizrnou a špekem

24.09.2025  Šakšuka s masovými kuličkami

24.09.2025  Šakšuka s krevetami

24.09.2025  Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

24.09.2025  Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

24.09.2025  Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

23.09.2025  Tvaroh s řepou a švestkami

23.09.2025  Kořeněný cottage pie

23.09.2025  Těstoviny s fava fazolemi a pancettou