Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde - recept cpt. Cooka
Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde
4 porce:  8 dkg pancetty, 2.5 dkg zelené petrželky, 4  salátové fenykly, 1  vejce, 1  ančovička, 1  šalotka, 1 plátek toastového chleba, 1/2 lžičky kaparů, 1/2 stroužku česneku, 2 lžíce másla, vinný ocet podle chuti, 6 dkg extra virgin olivového oleje
Zbavte bulvy fenyklu vnějších listů (nevyhazujte je, použijte na přípravu zeleninového vývaru nebo krémové polévky spolu s další zeleninou). Nakrájejte je na klínky a rozložte je na pánvi s máslem. Orestujte na silném ohni, občas obracejte klínky z obou stran, asi 4-5 minut, aby zhnědly, ale zůstaly stále trochu křupavé.
Nakrájejte slaninu na proužky a ty opečte na pánvi. V mixéru rozmixujte petrželku s vařeným vejcem, ančovičkou, solenými kapary, česnekem, šalotkou a chlebovým plátkem, zbaveným kůrky, namočeným v octě a olejem.
Podávejte fenykl s opečenou slaninou a doprovoďte je zelenou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka