cpt. Cook
 

Noky z odpalovaného těsta I

Noky z odpalovaného těsta II

Noky z odpalovaného těsta se sýrem

Noky ze zbylého knedlíku

Petrželové noky z odpalovaného těsta

Polenta z krupice

Slaninové knedlíky

Slaninové knedlíky

Tvarohové knedlíčky

Tvarohové knedlíky se slaninou

Tvarohový knedlík vařený v ubrousku

Zeleninový knedlík

Zeleninový nok

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelné knedlíky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hlávka zelí (menší), sůl, 1/2  vejce, 1/2 kg hrubé mouky, 1/2  žemle, máslo nebo sádlo, strouhanka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mladé zelí jemně nakrouháme, osolíme a necháme přiklopené změknout. Žemli překrojíme a namočíme do studené vody, po nabobtnání ji dobře vymačkáme. Do mísy dáme vejce, ušleháme je do pěny, přidáme žemli, zelí a mouku. Těsto dobře vypracujeme, uděláme menší kulaté knedlíky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut. Hotové vyjmeme děrovanou naběračkou, přepůlíme a podáváme sypané nasucho opraženou strouhankou a pokapané máslem.

www.tacos.cz Podáváme jako přílohu k pečením nebo jako samostatný pokrm, doplněné saláty.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2164x    verze pro tisk

Zelné knedlíky