cpt. Cook
 

Noky z odpalovaného těsta I

Noky z odpalovaného těsta II

Noky z odpalovaného těsta se sýrem

Noky ze zbylého knedlíku

Petrželové noky z odpalovaného těsta

Polenta z krupice

Slaninové knedlíky

Slaninové knedlíky

Tvarohové knedlíčky

Tvarohové knedlíky se slaninou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tvarohový knedlík vařený v ubrousku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 dkg másla nebo rostlinného tuku, 4  vejce, sůl, 150 dkg měkkého tvarohu, 215 dkg dětské krupice, několik lžic mléka, zelená petrželka, tuk na pomazání ubrousku, máslo na polití noků, strouhanka nebo strouhaný sýr na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tuk utřeme se žloutky a solí do pěny, přidáme tvaroh, střídavě krupici s mlékem, nakonec rozsekanou petrželku a pevný sníh z bílků. Vyždímaný ubrousek předem vymazaný tukem rozprostřeme do kulatého cedníku. Ubrousek naplníme těstem, nad těstem ho volně zavážeme a vložíme do vroucí mírně osolené vody. Vaříme asi 3/4 hodiny. Po odstranění ubrousku knedlík nakrájíme na plátky nití.

www.tacos.cz Sypeme ho osmaženou strouhankou nebo strouhaným sýrem a mastíme máslem. Podáváme se zeleninou jako slaný pokrm, ale knedlík můžeme také mastit máslem a polévat povidly nebo některou ze sladkých omáček (borůvková, zavařeninová apod.).

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2269x    verze pro tisk

Zeleninový knedlík

Zeleninový nok

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky