cpt. Cook
 

Rýže s houbami

Rýže s rajčaty po albánsku

Rýže Taj Mahal

Rýžový koláč s cuketou

Rýžový kuba

Smaragdová rýže

Smažená kantonská rýže

Srbské rizoto

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tartaletky s cizrnovým krémem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  115 dkg předvařeného kuskusu, 2  bílky, 1.215 dl vody, 4 dkg strouhaného parmazánu, kousek másla, 20 dkg konzervované cizrny, 1/2 snítka rozmarýnu, 1/2  červená cibule, 1/2  chilli paprička, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuskus dejte do velké mísy se špetkou soli, promíchejte a zalijte studenou vodou. Nechte jej stát, dokud se nevstřebá všechna tekutina. Ušlehejte bílky a vmíchejte je do kuskusu spolu s nastrouhaným parmazánem a špetkou pepře. Vymažte kulaté formy podle počtu porcí, dno vyložte kusem pečicího papíru a rozprostřete do nich kuskus, přičemž uprostřed nechte prohlubeň. Pečte je 15 minut při 180° s ventilátorem.

www.tacos.cz Cizrnu dobře slijte a rozmixujte ji s polovinou oloupaných jehliček rozmarýnu, pořádnou špetkou soli, kouskem chilli papričky a kapkou oleje. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Vyklopte tartaletky z formy, otočte je a naplňte dutinu cizrnovým krémem, poté je ozdobte nakrájenou cibulí, zbylým rozmarýnem a zbylou chilli papričkou. Koláčky podávejte teplé.

vloženo 01.02.2022    zobrazeno 489x    verze pro tisk

Tradiční rizoto z Voghery
(Risotto alla vogherese - la versione tradizonale)

Uzené v rýži s pažitkovým krémem

Valencienské rizoto
(Paella valenciana)

Vegetariánská rýže po indicku

Vegetářské karbanátky

Vlašská rýže

Vločkové karbanátky

Vločkové karbanátky

Zapékaná pohanka se zeleninou

Zeleninová rýže s vejci

Zeleninové rizoto s masem