cpt. Cook
 

Mrkvový dort

Ořechový dort I. (menší forma)

Ořechový dort II. (větší forma)

Ořechový dort III. (malá forma)

Ořechový dort IV.

Oříškový dort od babičky Žofky

Ovocný dort

Ovocný dort

Piškotový dort s jahodami

Piškotový dort s ořechovou náplní

Punčový dort

Reveňový dort

Sachrův dort

Sachrův dort (velká forma)

Schwarzwaldský višňový dort

Smetanový dort s jahodami

Sušenkový pomerančový dort s Grand Marnier

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Štědrovečerní dort s brusinkami

recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus:  150 dkg tučného měkkého tvarohu, 115 dkg cukru krupice, 12.15 dkg másla, 2 dkg želatiny, 1/2 dl plnotučného mléka, 1/2  vanilkový lusk, 15 cl brandy (plus trochu na namočení brusinek), 10 dkg sušených brusinek, 10 dkg cukrářských piškotů,

želé: 2.15 dl vody, 1/2 balíček červeného dortového želé, 2 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžička brandy, 10 dkg sušených brusinek

zkopírováno z http://www.tacos.cz Dortovou formu vyložíme alobalem, který důkladně uhladíme. Máme-li cukrářské piškoty oválného tvaru, překrájíme je napůl a vyložíme jimi dno dortové formy. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat, sušené brusinky namočíme do brandy a necháme je též trochu nabobtnat. Tvaroh, rozměklé máslo, cukr a brandy vyšleháme elektrickým šlehačem dojemna. Mléko s želatinou postupně vmícháváme do směsi tvarohu, nakonec přimícháme okapané brusinky. Piškoty v dortové formě pokapeme brandy (zředíme jej napůl s vodou) a poklademe je poloviční dávkou tvarohové hmoty, dobře uhladíme. Stejným způsobem poskládáme zbytek piškotů, opět je pokapeme roztokem brandy, dovršíme druhou polovinou tvarohu, dobře uhladíme a v ledničce necháme ztuhnout (nejlépe přes noc).

www.tacos.cz Na ztuhlý dort připravíme červené želé, které uvaříme podle návodu jednotlivých výrobců dortových želé. Obecně platí, že sáček želé smícháme s 250 ml vody, 2 lžícemi cukru, my přidáme ještě lžičku brandy a sušené brusinky, to vše přivedeme k varu a za průběžného míchání necháme zchladnout, ne však ztuhnout, a ještě řídkou hmotu nalijeme na dort a opět vložíme do lednice. Jakmile je želé tuhé, můžeme servírovat. Při krájení je dobré nůž namáčet ve vlažné vodě, řezy máte pak pěkně hladké.

vloženo 29.03.2008    zobrazeno 2137x    verze pro tisk

Tvarohový desert

Tvarohový dort