Piškotové těsto: 3 vejce, špetka soli, 9 dkg moučkového cukru, 3 lžíce vody, 6 dkg hladké mouky, 3 dkg škrobové moučky, 1/2 lžička pomerančové kůry,
Krém: 215 dkg másla, 4 žloutky, 115 dkg moučkového cukru, 2 vanilky,
Na ozdobení: 150 dkg jahod, 4 dl pomerančové šťávy, 1/2 lžíce pomerančového džemu, 1/2 želatina (světlá v prášku), 15 dkg krokantu
www.tacos.cz Krém: Máslo ušleháme do bílé pěny. Žloutky s moučkovým cukrem ušleháme nad teplou vodní lázní dokrémova. Hotový krém postupně vmícháme do másla a společně šleháme ještě 5 minut. Krém ochutíme vyškrábanou vanilkovou dření. Upečený piškotový korpus vodorovně rozřízneme, povrch spodní poloviny potřeme krémem (3 lžíce odložíme stranou) a přiklopíme druhou polovinou. Zbylý krém naneseme na boční stěny a dort uložíme na chladné místo.
www.tacos.cz Ozdobení: Jahody omyjeme, zbavíme stopek a podélně nakrájíme na tenké plátky. Pomerančovou šťávu s džemem svaříme téměř na polovinu a přecedíme přes síto. Želatinový prášek smícháme s trochou vody, přimícháme k pomerančovému sirupu a vše přivedeme k varu. Dort potřeme pomerančovou polevou (2 lžíce odložíme stranou), boční stěny dortu posypeme krokantem. Plátky jahod poskládáme na dort hvězdicovitě od vnějšího okraje ke středu a polijeme je zbytkem ohřáté polevy. Dort uložíme na hodinu do chladna.