cpt. Cook
 

Špenátová polévka

Itálie - Friuli Venezia Giulia   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špenátová polévka Paparot

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg špenátu, olivový olej, 7 dkg slaniny, 2 stroužky česneku, 2 l vývaru, 8 dkg hladké mouky, 115 dkg kukuřičné mouky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Špenát dobře opláchneme a podusíme jen ve vodě, která zůstáne na listech. Když je uvařený, vymačkáme z něj vodu a posekáme najemno. V rendlíku osmahneme stroužky česneku na oleji a na špeku nadrobno nakrájeném. Když je česnek opečený, vyjmeme jej a přidáme špenát a vývar. Smícháme mouku pšeničnou i kukuřičnou a přidáme do polévky za stálého míchání, aby se zabránilo tvorbě žmolků. Vaříme asi 20 minuty, stále mícháme. Ochutíme solí a pepřem a podáváme.
vloženo 02.05.2010    zobrazeno 2032x    verze pro tisk

Špenátová polévka s vejci

Špenátová polévka se ztracenými vejci

Špenátová s vajíčkem

Špenátovo-brokolicová polévka

Teplá polévka z okurek a brambor

Tomatová polévka s koriandrem

Topinamburové velouté s kari
(Velouté de topinambours au curry)

Tukožroutská polévka

Tykvová polévka
(Potage au potiron)

Tykvová s opékaným chlebem

Tykvová se smetanou

Tykvová se sójovou omáčkou

Valašská kyselica

Vellutata di carote
(Mrkvová polévka)

Velouté z čekanky a brambor
(Vellutata di radicchio e patate)

Veselská bramboračka

Vlasové nudle s chřestem

Vločková polévka se zeleninou