Špenátová polévka Paparot
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 kg špenátu, olivový olej, 7 dkg slaniny, 2 stroužky česneku, 2 l vývaru, 8 dkg hladké mouky, 115 dkg kukuřičné mouky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Špenát dobře opláchneme a podusíme jen ve vodě, která zůstáne na listech. Když je uvařený, vymačkáme z něj vodu a posekáme najemno. V rendlíku osmahneme stroužky česneku na oleji a na špeku nadrobno nakrájeném. Když je česnek opečený, vyjmeme jej a přidáme špenát a vývar. Smícháme mouku pšeničnou i kukuřičnou a přidáme do polévky za stálého míchání, aby se zabránilo tvorbě žmolků. Vaříme asi 20 minuty, stále mícháme. Ochutíme solí a pepřem a podáváme.