zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli nakrájenou na tenké proužky pomalu dohněda osmahneme na másle ve větším hrnci. Pak zalejeme bílým vínem, které necháme rychle odpařit. Cibuli zaprášíme zlehka hladkou moukou a pak pomalu za stálého míchání zalejeme vývarem, abychom získali nepříliš hustý krém. Mezitím v troubě dozlatova opečeme plátky veky lehce potřené máslem. Polévku podáváme horkou, na dně talíře opečený chléb zalejeme tekutinou. Na talíři zasypeme směsí strouhaného sýra Gruyère a Parmigiano reggiano.
www.tacos.cz Tato cibulačka má původ v Itálii, na venkově v oblasti Piemontu. Do Francie se dostala spolu s Kateřinou Medicejskou, která se provdala v roce 1533 za Jindřicha II., Francouzi tuto polévku velmi rychle zařadili mezi svá oblíbená jídla.