cpt. Cook
 

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana

Špagety Expres

Špagety na cibuli

Špagety na karí

Špagety po lombardsku

Špagety po milánsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety podle dona Camila

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 115 dkg domácí šunky, 15 dkg slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 snítka celerové natě, 1/2 snítka bazalky, sůl, celý pepř, 1/2 strouhaný parmazán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vařící vody, slabě osolené, a po dobu vaření ji občas zamícháme. Zatímco se těstovina vaří, nakrájíme na prkénku společně slaninu a zeleninu.

www.tacos.cz V hliněné nádobě lehce osmažíme na oleji na velmi mírném ohni pokrájenou směs zeleniny se slaninou. Když směs začne dostávat zlatavou barvu, přidáme šunku nakrájenou na tenké proužky. Smažíme zlehka ještě několik minut, přidáme vonné byliny, osolíme a odstavíme z ohně.

www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji odkapat, vhodíme do servírovací mísy, ochutíme připravenou omáčkou a posypeme čerstvě umletým pepřem. Podáváme hodně teplé, strouhaný sýr zvlášť.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2589x    verze pro tisk

Špagety podle Marie Juany

Špagety s ančovičkami
(Spaghetti con le acciughe)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Špagety s bazalkovým krémem

Špagety s bottargou
(Spaghetti con bottarga)

Špagety s citrónem
(Spaghetti al limone)

Špagety s čerstvými rajčaty

Špagety s červenou řepou

Špagety s ďasem mořským

Špagety s houbami

Špagety s krevetami