Vonné byliny po libosti: zelená petrželka, bazalka, dobromysl
www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství osolené vřící vody (5 litrů vody a 50 g soli). Zatímco se těstovina vaří, v pánvi osmahneme na oleji na mírném ohni stroužky česneku, pokrájené na kolečka. Musejí být osmahnuty lehce dozlatova.
www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena (”al dente'), ocedíme ji (ne příliš) a ještě kapající vhodíme do servírovací mísy. Hned nato ji ochutíme osmaženým česnekem s olejem, hojně promícháme s vonnými bylinami a nakonec posypeme mletým nebo drceným pepřem. Pokrm podáváme ještě kouřící, ozdobený několika snítkami použitých bylin, a na stůl dáváme k dispozici ruční mlýnek s celým pepřem, jestli si někdo ze stolovníků přeje, aby byl pokrm ostřejší. Je možné použití strouhaného sýra a feferonů.